De multe ori, trenul poate fi o alternativă foarte bună pentru a ajunge la destinație, chiar și când e vorba despre o vacanță. Descoperă locuri frumoase din România unde poți ajunge cu trenul:
Cuprins:
Locuri frumoase din România unde poți ajunge cu trenul
Rețeaua feroviară a României are trenuri care deservesc fiecare oraș și din țară, dar și numeroasele sate.
Cele mai rapide trenuri din România sunt Intercity – IC (care circulă pe ruta București – Cluj-Napoca, București – Timișoara și București – Iași) și ICE (2 perechi de trenuri care circulă pe ruta București – Constanța).
România este bine conectată cu rețeaua feroviară europeană. Sunt trenuri internaționale din București, cu destinații precum Veneția, Viena, Budapesta, Praga, Belgrad, Sofia, Varna, Tessaloniki și Istanbul.
Marile orașe medievale
România se poate mândri cu unele dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa, locuri în care istoria, arhitectura și peisajele naturii se împletesc într-o atmosferă plină de farmec.
Transilvania, cunoscută peste hotare datorită legendei lui Dracula, este și locul unde se găsesc cele mai frumoase orașe medievale din Europa, dar și foste cetăți medievale ale căror ziduri încă mai pot fi admirate și azi. Orașe precum Sighișoara, Brașov, Cluj sau Sibiu te îmbie cu aerul lor medieval încă de la intrarea în acestea și reprezintă principalele puncte de atracții turistice când vine vorba de arhitectură și istorie.
Descoperă cele mai frumoase orașe medievale din România pe care merită să le vizitezi.
Mănăstirile din Bucovina
Bucovina este renumită pentru mănăstirile sale pictate. Pentru fiecare dintre bătăliile sale victorioase din secolele al XIV-lea și al XV-lea, Ștefan cel Mare a construit o biserică sau mănăstire în Moldova, ascunsă lângă poalele Carpaților. Mănăstirile Pictate din Bucovina sunt considerate capodopere ale artei bizantine. 7 dintre ele sunt pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Frescele și picturile murale colorate și complicate decorează interiorul și exteriorul acestor structuri uluitoare.
Cu toate acestea, există multe alte numeroase obiective turistice în Bucovina care merită vizitate, zona fiind presărată cu unele dintre cele mai frumoase locuri din România unde poți ajunge cu trenul. Te poți opri la Gara Suceava pentru a vizita multe dintre mănăstiri, dar nu rata și alte locuri de vizitat în Iași, de exemplu.
Stațiunile montane din România
Cele mai apreciate stațiuni montane din România sunt și cele mai populate destinații turistice pe care românii le aleg, fie că vorbim de vacanță la schi, iarna, sau de trasee și drumeții pe timp de vară.
Spre exemplu, stațiunile de pe Valea Prahovei, precum Predeal, Sinaia, Bușteni, Azuga și chiar Poiana Brașov sunt accesibile cu trenul și este o alternativă chiar foarte bună pentru a evita traficul aglomerat de pe drumurile naționale.
Descoperă cele mai stațiuni montane din România.
Delta Dunării
Fluviul Dunărea se întinde pe 2.877 km de la Pădurea Neagră din Germania, în nouă țări până la Marea Neagră, în largul coastei României. Chiar înainte de a ajunge la Marea Neagră, formează a doua cea mai mare deltă a Europei: Delta Dunării. Râurile, lacurile, mlaștinile, insulele de stuf și 3.450 de specii de păsări și animale găzduiesc această rezervație a faunei sălbatice. Croaziere de-a lungul râului și prin Deltă sunt disponibile și foarte recomandate. Delta Dunării poate fi unul dintre cele mai frumoase locuri din România unde poți ajunge cu trenul. Gara cea mai apropiată este cea din Tulcea.
Cazanele Dunării
Cazanele Dunării și, implicit, Parcul Natural Porțile de fier sunt unele dintre cele mai apreciate obiective turistice din România, cucerind anual o mulțime de turiști dornici să descopere frumusețile locului. Cazanele sunt un sector din defileul Dunării, la trecerea prin Munții Carpați. Peisajele din această zonă sunt de-a dreptul fermecătoare, iar felul cum Dunărea curge printre pereții munților stâncoși îți taie respirația.
Călătoria cu trenul care leagă Orșova de Drobeta Turnu Severin este o mare oportunitate de a vedea malul Dunării. Orșova este situată la aproximativ 22 km est de Porțile de Fier. Ajungând la Drobeta Turnu Severin, puteți explora o așezare cu o istorie ce datează din vremea împăratului roman Traian. Printre atracțiile orașului se numără ruinele podului lui Traian, Cetatea Medievală a Severinului și Turnul de apă.
Stațiunile de la Marea Neagră
De la plaje întinse, la tratamente spa și tratamente ci noroi, până la o viață de noapte tumultoasă, stațiunile de la Marea Neagră pot avea de toate. De asemenea, vă puteți bucura de comorile regiunii, cum ar fi monumentele antice și podgoriile renumite din zonă. Pricipalele gări se află în Constanța, Eforie și Mangalia, însă există opriri și în Neptun sau Costinești.
Descoperă cele mai importante obiective turistice din Constanța.
Mocănița de pe Valea Vaserului
Nu putem vorbi despre locuri frumoase din România unde poți ajunge cu trenul fără să vorbim și despre Mocănița de pe Valea Vaserului.
Mocănița de la Vişeu de Sus este ultima cale ferată forestieră cu abur din Europa care încă mai este folosită pentru transportul lemnului, dar și în scop turistic.
Calea ferată forestieră Vișeu de Sus, cunoscută mai ales sub numele de Mocănița de pe Valea Vaserului este exploatată atât forestier, cât și turistic, fiind clasată ca monument istoric.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!