MENIU CAUTĂ
03 Oct. 2017 17:52

Donald Trump, despre autorul atacului din Las Vegas: „Un om bolnav, dement”

Distribuie

Președintele Statelor Unite l-a descris pe autorul atacului armat din Las Vegas drept "un om bolnav, un dement". Motivul pentru care Stephen Paddock a comis acest masacru rămâne încă necunoscut. Bărbatul în vârstă de 64 de ani strânsese o avere de milioane de dolari din afaceri în domeniul imobiliar.


Citește și:

Stephen Paddock ar fi suferit de boli mintale, însă această informație nu a fost confirmată până acum. De altfel, autoritățile încă încearcă să stabilească ce l-a determinat pe bărbat să se înarmeze până în dinți și să tragă cu o mitralieră asupra oamenilor care se aflau la un concert.

Ieri, Donald Trump a lansat un apel la unitate și a transmis condoleanțe, într-o adresare de la Casa Albă. Nu a oferit prea multe informații despre autorul atacului, ceea ce a stârnit chiar și critici la adresa sa, având în vedere că în cazul unor alte atacuri, acesta a scris rapid pe Twitter că este vorba despre terorism, chiar înainte ca autoritățile din țara respectivă să facă acest lucru.

Întrebat din nou despre autorul atacului din Las Vegas, Donald Trump a spus că acesta „era un om bolnav, dement. Multe probleme, cred… „, a spus el, înainte să plece către Puerto Rico.

Totodată, liderul de la Casa Albă a refuzat să spună că atacul aparține unui terorism domestic, iar când a fost întrebat despre controlul armelor, el a spus că „vom vorbi despre acest lucru după ce va mai trece un timp”, notează BBC News. Poziția sa privind acest subiect s-a schimbat adesea de-a lungul anilor.

Stephen Paddock avea în camera de hotel de unde a deschis focul zeci de arme automate. Ulterior, la percheziții, autoritățile au găsit în locuința sa alte 19 de arme automate, precum și explozibili. Bărbatul în vârstă de 64 de ani nu era cunoscut autorităților, neajungând niciodată în fața instanței, nici măcar pentru o amendă rutieră.

Bărbatul avea o avere de câteva milioane de dolari, iar în ultimele săptămâni pariase sume mari de bani. Nu este clar însă dacă tranzacțiile au fost câștigătoare sau nu. Totodată, el cheltuise o avere pe arme, căci doar una dintre cele găsite costă aproximativ 2.000 de dolari. Bilanțul atacului se ridică la cel puțin 59 de morți și peste 220 de răniți, printre care și un român care a fost internat în stare gravă.

Comentarii