MENIU CAUTĂ
12 Feb. 2018 13:13 , de Daniel Ionașcu

UNICEF vrea ca împătimiții de jocuri video să mineze monede virtuale pentru copiii din Siria

Distribuie

UNICEF a lansat un proiect prin care îndeamnă împătimiții de jocuri video să ”împrumute” puterea de procesare a plăcilor lor vide pentru a mina Ethereum, a doua monedă virtuală ca popularitate din lume, după Bitcoin. Scopul îl constituie ajutarea copiilor din Siria, scrie The Guardian.

Proiectul se numește 'Game Chaingers' și se află abia în fază de testare și a adunat până acum 900 de dolari.

Dacă vă întrebați de ce se cere ajutorul gamerilor, este simplu: plăcile grafice sunt foarte performante și mult mia bune la minarea monedelor virtuale decât alte cipuri. Acesta este de altfel unul dintre motivele pentru care profitul Nvidia aproape că s-a dublat.

Tehnologia blockchain este viitorul tranzacțiilor

Acesta caută noi utilizări pentru tehnologia blockchain, care stă la baza monedelor virtuale. Tehnologia blockchain ține evidența tuturor tranzacțiilor efectuate în cadrul rețelei care participă la proces. În acest fel oricine poate verifica validitatea tranzacțiilor.

Ethereum a fost lansat în 2015 de către ruso-canadianul Vitalik Buterin și are o capitalizare totală de 88 de miliarde de dolari în acest moment, echivalentul valorii Starbucks. Susținătorii acestuia spun că Ethereum deschide calea către 'contracte inteligente', automate, transparente și la costuri mici.

Ethereum via scanarea irisului

World Food Programme (WFP), o altă agenție a ONU, a folosit Ethereum pentru a livra 1,4 milioane de dolari sub formă de vouchere către aproximativ 10.000 de refugiați sirieni din Iordania, cu ajutorul tehnologiei de scanare a irisului.

Beneficiarii nu resimt o diferență între sumele primite, însă WEP a economisit 3,5% din sumele transmise, bani care ar fi fost plătiți drept comisioanse către intermediari, precum băncile sau serviciile de transfer de bani.

De asemenea, se intenționează economisirea de bani din alte zone, după ce s-a constatat că 30% din banii ONU pentru întrajutorare se pierd din cauza corupției.

Monedele virtuale au crescut puternic anul trecut, când Bitcoin s-a apreciat de la o mie de dolari pe unitate la aproape 20.000 de dolari, după care a încheiat anul la 13.000 de dolari.

În acest an mai multe țări au anunțat că vor să interzică monedele virtuale, precum Coreea de Sud sau India, ceea ce a dus la alte scăderi de valoare. În acest moment, Bitcoin este 8.843 de dolari pe unitate, iar Ethereum se tranzacționează la 872 de dolari bucata.

Loading...
Comentarii